De franchisenemers van Prager Berkchoff zijn het kantoor voor uw Administratie en Accountancy diensten en op fiscaal gebied waaronder dienstverlening ten behoeve van uw Belasting aangifte en werkzaamheden voor uw salarisadministratie.

In onze unieke Franchise formule worden onze Adviseurs ook uniek. De Adviseurs zijn allemaal vakbekwaam zelfstandig ondernemer, bewerken regionaal de zakelijke markt, wonen en werken in deze regio, spreken de taal van de regio en weten als geen ander wat er zich allemaal afspeelt. Vakbekwame regionale marktbewerking dus maar wel met de zekerheid van een professioneel en landelijk werkend bedrijf.

Heb jij ervaring en affiniteit met Administratie of ben je Accountant of Belastingadviseur? Ben jij er ook goed in? En wil je in binnen afzienbaar tijd starten als zelfstandig ondernemer in de branche? Wij zijn op zoek naar ondernemende en commerciële professionals die de stap durven te nemen om hun carrière verder vorm te geven.

Prager Berkchoff Nederland ontwikkelt en exploiteert gespecialiseerde formules. Onze formule faciliteren onze ondernemers een unieke formule en een uitgebreid en professioneel pakket van diensten waardoor zij zich kunnen concentreren op datgene waarin zij sterk zijn, namelijk het administratieve dienstverlening voor hun opdrachtgevers.

Wij bieden jou de mogelijkheid om op zeer professionele wijze als zelfstandig ondernemer een eigen bedrijf te starten en je vak uit te oefenen. Je maakt gebruik van onze professionele formule en wij ondersteunen jou daarbij met een uitgebreid pakket van diensten, publiciteit, communicatie & correspondentie, internet, social media, software, werken in de cloud, juridisch advies door Advocaten, verzekeringen en hypotheek aanvragen door specialisten.

Vanuit een landelijk dekkend netwerk met collega ondernemers benaderen jij potentiële opdrachtgevers middels regionale marktbewerking. Hierin ligt een belangrijke rol voor jou. Als ondernemende Adviseur werf je nieuwe opdrachten en verleen je daarna zelfstandig je administratieve en/of fiscale diensten. Je inventariseert de behoefte bij opdrachtgevers, adviseert over bedrijfsstrategieën en voert deze uit.

Onze samenwerking is een hechte vorm van partnership waarbij jij als juridisch- en financieel zelfstandig ondernemer gebruik maakt van onze gemeenschappelijke naam en onze uniforme uitstraling. Ook kun je gebruik maken van onze verschillende kantoorruimtes. Samen doen we alles voor het succes van jouw bedrijf.

De één doet het omdat hij of zij voldoening ontleent aan het verzorgen van een nette sluitende administratie. De ander zoekt naar alle fiscaal toelaatbare mogelijkheden om de belastingdruk te ontwijken, ontwijken mag, ontduiken niet. Weer een ander stapt in dit beroep voor de contacten met ondernemers om hen door coaching te helpen succesvol te zijn.

Als je interesse hebt vertellen wij je graag meer. Klik hier om “meer informatie” . Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat ons bindt is dat wij betrouwbaar, deskundig en persoonlijk onze klanten willen bedienen. Misschien zoekt u een ondersteuning bij het starten van uw administratie en/of Accountants-Belastingadvieskantoor. En u wilt zich vooral niet bezig houden met de randprocessen, zoals marketing maar actueel houden van kennis en gebruiksvriendelijke en betaalbare software vind u wel belangrijk, maar moeten voor u binnen handbereik liggen. Ook als u reeds langer een administratiekantoor heeft, kunt om allerlei redenen de behoefte hebben zich aan te sluiten bij een grotere organisatie. Uzelf inkopen bij een kantoor heeft als consequentie dat u een deel van uw zelfstandigheid inlevert. Dus waarom niet aansluiten bij een franchiseformule, die wel werkt?

Prager Berckhoff kwalificeert zich als franchisegever voor starters, vanwege:
● Chique merknaam en kwalitatief hoogstaande marketinginstrumenten (advertenties, briefpapier, enz)
● Kwalitatief hoogstaande trainingen (afhankelijk van de behoefte door profesionals)
● Bedrijfscoaching (wat kan je als ondernemer beter doen)
● Ondersteuning van starters bij de opzet van een kantoor; geen dure investering in software en ICT-netwerk en certificaten
● Gericht op het nieuwe werken (flexwerken) en niet gebonden aan een vaste locatie, maar wel vaste locaties binnen handbereik wanneer dat nodig is.
● Wij helpen u als starter op weg. Met onze steun kunt u zich direct richten op de kern van uw werkzaamheden: administratieve en fiscale dienstverlening aan uw klanten.

Prager Berckhoff kwalificeert zich als franchisegever voor uw kantoor op langere termijn, vanwege:
● Kwaliteitsbevordering. Gedurende het jaar zijn er diverse trainingen op uiteenlopende gebieden. Hierdoor kunt u beschikken over een gedegen deskundigheid en Bent u altijd actueel geïnformeerd over actuele ontwikkelingen.
● Certificaten ondersteunen uw kwaliteitsimago naar klanten.
● Voortdurende investering in software en methoden om als administratiekantoor zo efficiënt mogelijk te opereren, waardoor u zich kunt onderscheiden van andere Administratiekantoren in uw regio.
● Boekhouding bereikbaar vanaf iedere gewenste lokatie (ook voor klanten)
● Netwerk van specialisten beschikbaar voor complexere situaties (fiscalisten, juristen, financiering, enz)
● Wilt u zelfstandig en bijvoorbeeld thuis werken? Zoekt u hulp bij de aangifte omzetbelasting, aangifte inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de jaarstukken voor de kamer van koophandel en/of wilt u de loonadministratie uitbesteden?
● Vervanging bij afwezigheid t.b.v. de waarborging van de continuïteit van het bedrijf
● Wilt u gebruik maken van de SBR system-to-system aanlevermethode zodat u uw financiële rapportages kunt aanleveren in XBRL-formaat?
● Dit is nodig voor het aanleveren van kamer van koophandel jaarstukken en het aanleveren van de jaarrekeningen. De banken eisen deze manier van aanleveren vanaf 1-1-2014.

Prager Berckhoff wil een landelijk dekkend organisatie zijn, die gedreven wordt door succesvolle ondernemers. Ondernemers die de balans tussen prive en werk kennen en trots zijn op hun eigen bedrijf. Bovendien wordt ons kantoor gedreven door professionals waardoor wij in vergelijking met andere effectiever kunnen adviseren en begeleiden.

Prager Berckhoff heeft geen hiërarchische structuur. Daarom is er regelmatig overleg tussen alle aangesloten ondernemers om het functioneren van onze formule te evalueren en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier wordt bereikt dat de ondersteuning vanuit het hoofdkantoor optimaal wordt afgestemd op de behoeften. Bovendien kunnen franchisenemers op deze wijze hun eigen ervaringen uitwisselen en hiervan leren.

Wij vragen een maandelijkse vaste fee van € 475,-. Dus geen percentages van de omzet waardoor u naarmate u succesvoller bent in uw bedrijf ook meer gaat betalen. Door de vaste fee weet u waar u aan toe bent. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat u vrij moet zijn om te beslissen om franchisenemer te blijven of niet. Dit in tegenstelling tot andere formules waar er een eigen inbreng verlangt wordt of u vertrekpremie moet betalen.

Vind u het een uitdaging uw eigen klanten te werven en zo uw eigen klantenkring opbouwen?
Wilt u meer weten of een vrijblijvende afspraken maken, neem direct contact met ons op via tel: +31 (0) 20 615 0102

Franchise trajecten bij Prager Berckhoff